top of page

Een nieuwe schroefas voor Mercedes.

Een gouden schroef en n zilveren schroefas zo lijkt het. Eindelijk is het voor elkaar. Nadat we in 2017 een paar kleine tochtjes hadden gemaakt was het ons duidelijk. T water gesmeerde buitenlager had slijtage door corrosie op de schoefas. Dat gaf een hoop geratel en om verdere problemen te voorkomen konden we niet meer varen. Dat was een vette domper op de pret. Geld om de schroefas te vervangen was er ook niet zo snel. We besloten een werfje te zoeken waar we lekker zelf kunnen knutselen en dan kon het scheepje meteen droog voor de winter. Dat werd jachthaven Lunegat in Dokkumer Nije Zijlen. Niet helemaal om de hoek maar wel wat wij nodig hadden.

Afgelopen winter werd de oude schroefas gedemonteerd, daarvoor moest er een stukje uit het roer gesneden worden. Mei 2018 was het zover de schroefas konden we ophalen bij de draaier. We mochten zijn aanhanger lenen, het gevaarte is maar liefst 3.85 meter lang en gemaakt van zeewaardig staal. De as schoof er mooi in, helaas paste de plens niet direct. Die is nog een 3tal keren heen en weer geweest naar Groningen maar uiteindelijk gleed ie mooi over de as.

Ook de schroef is weer als “nieuw” . We kwamen er n met de hand geslagen nummer in tegen. Dus n ouwetje maar na een aantal uren polijsten ziet ie er uit als nieuw.

Hopen dat we dan aankomende zomer probleemloos kunnen varen.

留言


Berichten

Recente berichten

zoekwoorden

bottom of page