top of page

Courier in de kunst


Soms krijg je een heel leuk mailtje in de berichtenbox. Zoals het mailtje hieronder.


Weten jullie dat er door Rein Halbesma een schilderij van jullie boot is gemaakt in Sneek in de jachthaven bij de Potten?

Wij hebben het sinds november 2009 in ons bezit. Zie hierbij een foto van (een deel van) het kunstwerk.

Groet F en J

Nou nee dat wist ik niet. Vaak genoeg heb ik schilders en fotografen gezien bij het paviljoen en de enige die ik ‘betrapte’ op het schilderen van ons tjalkje was iemand die een zeer abstract schilderij maakte. Deze was nieuw. De eigenaren van het schilderij hadden de plek waar het schip ligt herkent en zo via internet achterhaald om welk schip het ging. Het moet gemaakt zijn ergens in de zomer van 2009 dat we bij het paviljoen #Sneekermeer lagen.

Ik bedankte de mensen van harte en mailde naar Rein Halbersma om toestemming te vragen het #schilderij op mijn website te plaatsen. Die toestemming kwam samen met een foto van het complete schilderij.
Dit is het schilderij, je ziet de Courier in de haven van paviljoen Sneekermeer., alwaar we 3 jaar lang hebben gelegen.

Wil je meer werk zien van Rein Halbersma dan is hier het adres naar zijn website.


Havengezichten

Havengezichten en schepen worden al eeuwenlang geschilderd, maar het is natuurlijk extra leuk als je eigen scheepje erop staat.
In de tijd dat we met gasten voeren kwamen we vaak in Hoorn. En hoe leuk is #facebook dan als je daar een schilderij tegenkomt met een #havengezicht van #Hoorn waarop ook de Courier is vereeuwigd. De naam van de schilder is Peter Sijm.

Dit is zijn facebookfagina, ik heb geen website kunnen vinden.

Op het schilderij zie je de courier (dat is de groene tjalk met de gele kont) naast de vrouwe Leentje, achter ligt de Gouden reaal, naast de Anna van Nieuwkoop. Links voor in de hoek de Rosa van Delft.


Oud Hollandse schepen zijn fotogeniek. Zeker in combinatie met oude huizen, gevels en bruggetjes. En die zijn er volop in de IJsselmeer haven plaatsjes. Waar we ook liggen met ons scheepje altijd zijn er mensen die een foto willen nemen of een praatje willen maken over het schip en het leven aan boord. Dat weten mijn kinderen ook maar al te goed. Ze werden vaak op de foto gezet door toeristen uit de hele wereld.

3 blonde koppies op een oud Hollands schip en pittoreske huisjes en bruggen op de achtergrond. 

Typical Dutch
Ansichtkaarten

En dat weten de fotografen van ansichtkaarten natuurlijk ook. Ik heb er twee waarop ons scheepje is afgebeeld.

Hiet zie je de Courier met gestreken mast in de haven van #Marken langszij het Paard van Marken, het schip wat later is omgedoopt tot Sterrenkind.


En hier is een ansichtkaart met de Courier in de haven van Hoorn. De haven waar de gasten aan boord stapten voor een relaxte tocht over het IJssel en Markermeer.


De huidige schipper/eigenaar Paul van ‘t Net heeft zich ook laten inspireren door de mooie lijnen van het schip en maakte er ooit een tekening van. Deze heeft hij gebruikt voor zijn visite kaartje in de tijd dat hij charterde.

Ik word altijd erg blij als ik een afbeelding of schilderij tegenkom waarop ik mijn huis/ hobby zie. Dus als jij, lieve lezer, nog ergens een ansichtkaart hebt of toevallig dit scheepje hebt getekend of geschilderd, dan graag een berichtje.

Mijn dank is groot.

yvonne

Comments


Berichten

Recente berichten

zoekwoorden

bottom of page