top of page

het begin

Salonboot Lucella, een project van Paul van ’t Net en Yvonne Coppens.

Wie zijn wij;

Paul van ’t Net

Autodidact op het gebied van historische schepen.

Geboren en opgegroeid in een kunstenaarsmilieu in Amsterdam. Zwervend door de havens en de grachten al op jonge leeftijd verknocht aan bootjes. Op zijn 20ste kocht hij op de pof zijn eerste opduwer.

Inmiddels heeft hij meer dan 25 historische vaartuigen gerestaureerd en bewoond (o.a. sleepboten, opduwers, vletten, luxe motor, katwijker, salonboten, scherp jacht, westlander, kagenaar.) Van ieder scheepstype heeft Paul een aparte studie gemaakt, om zo authentiek mogelijk te kunnen restaureren. Zo heeft hij in de loop van de jaren een schat aan ervaring en een uitgebreidde kennis opgedaan.

In 1994 heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt en is hij gaan zeilen met gasten met varend monument Courier, een kaastjalk uit 1893.

Yvonne Coppens

Geboren en getogen in het brabantse Uden aan de rand van het bos, alwaar zij 15 jaar een bloemenwinkel heeft gerund. In 2000 heeft Yvonne het roer omgegooid is ze verhuisd naar de Courier en in de ban geraakt van historische schepen.

Samen met haar vriend Paul zeilt ze met gasten op de courier en regelt ze de administratieve kant van de zaak. In stoffige archieven en musea gaat ze op zoek naar de geschiedenis , en waar mogelijk helpt ze met restauratie en onderhoud van de historische schepen.

Samen zijn onze doelstellingen;

*Het in stand houden van varend erfgoed in het algemeen en de inpassing daarvan in het Hollands landschap.

*Het in stand houden van alle daarmee samenhangende ambachten.

*Het publiek kennis te laten maken met het levensritme en de eenvoud aan boord van historische schepen.

*Het publiek kennis te laten maken met de snelheid van de economie van rond 1900.

*De ervaring van een impressionistisch schilderij "live" voor deelnemers en toeschouwers.

En nu hebben we samen weer een nieuw project!


LUCELLA

Een salonboot gebouwd tussen 1900 en 1919. Waarschijnlijk voor de fam Merkelbach uit Amsterdam.

De aankoop in december 2006.


Vanaf eind september 2006 zijn we de gelukkige huurders van een prachtige lokatie met botenhuis in Edam. Toen in december dan ook een vriend voorbijkwam met foto’s van dit schattige salonbootje hebben we niet getwijfeld. Onze westlander (die zo goed als klaar was na 4 jaren van restaureren) hebben we ingeruild en met wat bijbetaling waren we de eigenaren van deze beauty met zwanekont. Echter er valt ook weer wat te restaureren. De naam van het schip op dat moment is Hendrikje.


Het scheepje heeft hele mooie lijnen, is gebouwd van 3mm dun puttelijzer?????????, en is duidelijk toe aan een eigenaar die haar weer gaat vertroetelen.

Dat gaan we dan ook doen, sterker nog we zijn al begonnen.

Maar zoals alles kost dit geld, heel veel geld, veel meer dan wij hebben. dus zijn we op zoek naar geldgevers, sponsors, filantropen, fondsen, vrienden enz. Niet alleen voor geld maar ook voor materialen. Zodat dit prachtige scheepje straks weer trots rondvaart door Nederland.

Comments


Berichten

Recente berichten

zoekwoorden

bottom of page